• kfc logo kfc logo
 • SPELERSBELEID

  Bij KFC bestaat de herenselectie uit drie elftallen, het eerste, tweede en derde.
  De spelers van KFC 1 en KFC 2 vormen de A-selectie.
  Het belangrijkste elftal is natuurlijk het eerste team, dat altijd als doel heeft in een zo hoog mogelijke competitie (doel: minimaal 1e klasse KNVB) te spelen en zo hoog als mogelijk te eindigen op de ranglijst. Het tweede elftal heeft in principe hetzelfde doel, maar zal indien nodig altijd spelers aan het eerste elftal moeten afstaan. Ditzelfde principe geldt voor het derde elftal. Zij zullen indien nodig spelers moeten afstaan aan het tweede elftal. Het zou dus kunnen gebeuren dat het derde elftal "last" heeft van schorsingen en/of blessures in het eerste team. Maar het derde elftal heeft nog een functie. Jeugdspelers met voldoende kwaliteit zullen via het derde elftal een soort "gewenningsperiode" hebben alvorens zij worden opgenomen in de A-selectie. Op deze manier kunnen ze een mogelijk gat overbruggen dat tussen de A-junioren en de A-selectie zit, terwijl ze wel als volwaardig selectie speler worden gezien en behandeld. Een speler die het niveau direct aankan zal te allen tijde ook meteen aan de A-selectie toegevoegd worden. Elk team heeft een eigen trainer die de elftallen traint, opstellingen maakt en op de wedstrijddag het betreffende elftal coacht. Hierin wordt hij bijgestaan door een assistent grensrechter, elftalbegeleiders en een medische staf.

  INSPANNEN EN ONTSPANNEN

  Presteren op niveau betekent veel trainingsarbeid verrichten. Twee tot drie keer in de week wordt er getraind op het kunstgras en natuurlijk op zondag een wedstrijd gespeeld. Daarnaast worden er regelmatig oefenwedstrijden gespeeld op doordeweekse avonden. Dit om zo fit mogelijk te blijven en als team zo goed mogelijk te kunnen presteren. Flink veel inspanning dus. Maar ook aan ontspanning wordt gedacht. Buiten het voetbal trekken veel jongens met elkaar op, maar ook na de training wordt er gekaart, voetbal gekeken, wat gedronken of soms een training omgeruild (uiteraard in overleg met de trainer) voor een avondje darten of een paar uurtjes zwemmen. We gaan gezamenlijk op trainingskamp, uit eten of naar andere "evenementen" bij de club. Kortom, binnen het veld maar ook buiten het veld een hechte groep.

  SPELERSRAAD

  De selectie heeft een spelersraad. Deze spelersraad vormt een buffer tussen de spelers en het bestuur maar ook tussen spelers en trainers of spelers en begeleiding mocht dat nodig zijn. Verder wordt in bepaalde gevallen de spelersraad om advies gevraagd door bijvoorbeeld het bestuur. De spelersraad kan ook op eigen initiatief advies geven, wanneer dat vanuit de spelersgroep wenselijk wordt geacht. De spelersraad beheert het budget en ook bij de spelersraad ligt de verantwoording met betrekking tot het aansturen van te organiseren etentjes of andere uitjes.

  KOSTEN EN ONKOSTEN

  Een selectie kost geld! Een kop koffie en broodje bij de bespreking, een stuk tape of zwachtel maar ook hesjes, ballen en pionnen voor de training kosten jaarlijks een hoop geld. De vereniging stelt jaarlijks voor de selectie een budget beschikbaar, waar uitjes, een trainingskamp en andere zaken ter ontspanning uit bekostigd kunnen worden. KFC is mede hiervoor afhankelijk van sponsoren. Dit betekent ook dat selectiespelers zo af en toe wat representatief werk richting een of meerdere sponsors moeten verrichten. Daarbij kan gedacht worden aan het uitnodigen van sponsors bij uitjes, bij wedstrijden, of bijvoorbeeld het bijwonen van demonstratietrainingen. Maar natuurlijk is het zaak dat elke speler uit de selectie ALTIJD representatief naar buiten toe is.

  BETALEN OF NIET BETALEN

  KFC heeft besloten om spelers niet individueel te betalen. Dat betekent dat we wat aanwas van spelers van buitenaf betreft moeten concurreren met clubs die dat wel doen. Natuurlijk hebben we een uitstekende eigen jeugdafdeling, maar op het niveau van de eerste klasse, waarop zowel het eerste als het tweede elftal uitkomen, is het prettig zo af en toe goede spelers van buitenaf te kunnen begroeten. Om die concurrentie goed aan te kunnen hebben we bij KFC een aantal andere zaken georganiseerd om het aantrekkelijk te maken voor een speler naar KFC te komen of daar juist te blijven spelen. Elke speler van het eerste en tweede elftal heeft een pakket trainingskleding gekregen, voetbalschoenen en een presentatie tenue (schoenen, een broek, een overhemd , een colbert en een winterjas) waarmee hij naar de wedstrijden gaat. Verder gaan we een aantal keren met de bus naar uitwedstrijden, verblijven we tijdens het trainingskamp in een luxe hotel en wordt de groep regelmatig voorzien van enkele drankjes na de wedstrijd. Tevens hoopt KFC hiermee te voorkomen dat door KFC opgeleide spelers hun heil elders gaan zoeken vanwege de financiële concurrentie of dat er "goudzoekers" naar de club komen. Iedereen is dus gelijk in de selectie, niemand uitgezonderd. Op dit moment bestaat de selectie voor 60% tot 70% uit spelers die hun opleiding bij KFC hebben genoten. Enkelen zijn teruggekomen van BVO’s, anderen spelen al hun hele leven bij de "Grote Koogse".

  DE SELECTIE EN JEUGD

  Om de jeugd meer betrokken te krijgen bij KFC 1 hebben we een team van de week in plaats van een pupil van de week, worden selectiespelers ingezet om toernooien te fluiten of gasttrainingen te geven en gaat er bij de uitwedstrijden van het eerste team, indien we met de bus reizen, altijd een jeugdteam mee. De jeugd heeft de toekomst en als KFC op een zo hoog mogelijk niveau wil presteren is het zaak de jeugd te motiveren. Ons idee is dat wanneer je de jeugd betrekt bij de selectie, ze mede daardoor beter gemotiveerd zullen worden.